Lezingen
Zou u meer foto's willen zien en de verhalen achter de foto's willen horen? Dat kan! Ik verzorg namelijk ook lezingen over de natuur in Nederland en het buitenland. Afhankelijk van uw interesses kan ik tijdens deze lezingen vertellen over diersoorten, ecologie, landschappen, cultuur, fotografie, et cetera. Foto's worden zo nu en dan afgewisseld met korte videofragmenten en geluiden. Zeer geschikt voor grote gezelschappen!

Onderstaand een lijst van lezingen die ik kan verzorgen:
 - De Veluwe door de seizoenen heen. Een uitgebreide presentatie over zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en landschappen van de Veluwe, gefotografeerd in verschillende seizoenen en onder verschillende weersomstandigheden. 
 - Georgië: van hooggebergte tot steppe. Een reisverslag van een tweeweekse rondreis door het gevarieerde Georgië. Vanaf de Hoge Kaukasus op de grens met Rusland leiden de foto's u naar de uitgestrekte steppen op de grens met Azerbeidzjan. In adembenemende landschappen leeft een enorme rijkdom aan diersoorten, waaronder grote roodmussen, gieren, scharrelaars, landschildpadden en gazelles. 
 - Ladakh: een woestijn in de Indiase Himalaya. Tijdens mijn studie in Wageningen deed ik 3 maanden veldwerk in Ladakh, een woestijn in de Indiase Himalaya. In deze lezing geef ik een inkijkje in de natuur en cultuur van deze bijzondere, maar onherbergzame en relatief onbekende regio. Zoogdieren als steenbokken, beren, wilde ezels, tal van vogels, landschappen en mensen komen aan bod.
 - De ronde van Spanje. Een verslag van een 17-daagse rondreis door Spanje in het najaar van 2022. Vanuit de Pyreneeën volgen we een route van ruim 7000 kilometer via de oost- en zuidkust tot aan de Straat van Gibraltar, waarna via het westen van Spanje de weg terug naar het noorden wordt ingezet. We bewonderen de fascinerende en gevarieerde natuur in gebergten, deltagebieden, het droge binnenland, een woestijn en op zee.
 - Zomer in Scandinavië. Een uitgebreide verzameling foto's van meerdere zomervakanties naar Noorwegen en Zweden. In deze lezing is er volop aandacht voor zoogdieren, vogels en landschappen van het rustige Zweedse binnenland tot de ruige Noorse kust.
 - Zweedse lente. Een fotoverslag van reizen naar Zweden in april 2022 en 2023. Verschillende soorten hoenders, besneeuwde bergen en en fraaie boslandschappen komen in deze lezing aan bod.  

Heeft u interesse in één van deze lezingen of heeft u zelf een verzoek? Neem dan gerust contact op via het contactformulier!